Pages

22 Eylül 2016 Perşembe

Beyoncé 4 (FOUR) ALBÜM TANITIMI

                                  
Beyoncé 4 Albümü

 “ 16 Grammy’den ve milyonlarca satıştan sonra ne yapıyorsun?”
“Seni her ne mutlu ediyorsa onu,”
“4”       

 Beyoncé’ ye bir gece de 5 Grammy ödülü kazandıran “I am … Sasha Fierce” albümünün yayınlanmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Beyoncé bu albümdeki şarkılarla hala ödül kazanmaya devam ettiği bir yılda yeni albümü üzerinde çalışmaya başladı. 2010 yıllarının sonlarına doğru Beyoncé uğurlu rakamı olan 4 adındaki yeni albümü üzerinde çalışmalarına başlamıştı. Kraliçe B. bu albüm üzerinde çalışmalara başladığı zamanlar menajeri de olan Babası “Mathew Knowles” ile yollarını ayırmıştı. Bundan sonraki yaşamında yalnız olan B., Kariyeri ile ilgili olan bütün ipleri de artık elinde tutuyordu. Sonunda istediği gibi şarkılar yapabilecekti. Ünlü prodüktör Rodney Jerkins’in Twitter’dan Beyoncé’nin 4. Stüdyo albümü üzerinde çalıştığını basına duyurdu. Billboard Dergisine konuşan Beyoncé:
“Bu çalışmanın 4. albümü olması dışında bu rakamın hayatında özel bir yeri olduğunu; kendisinin, annesinin ve pek çok yakın arkadaşının doğum günlerinin ayın dördü olduğunu aynı zamanda evlilik gününün de 4 Nisan olduğunu belirterek yeni albüme bu ismi verdiklerini söyledi. Albüm için 60'dan fazla parça kaydettiğini açıklayan Beyoncé, albümü için yeni bir tarz, yeni müzik türü yaptığını açıkladı ve yeni albümünün içinde her çeşit müzik türünün olacağını söyledi. Yeni albümünü hazırlarken en çok Fela Kuti, The Stylistics, Lauryn Hill, Stevie Wonder ve Michael Jakson’dan etkilendiğini söyledi. “
     
Yeni albümünde çalışan kişilerle ilgili olarak Jim Jonsin, Ne-Yo,Sean Grarrett, The Dream, Symbolyc One, Diplo, Switch, Sia, Derek Miller ve Frank Ocean bilinmektedir. Bu kişiler şarkı yazmada ve prodüktörlük yapmada Beyoncé’ye yardım etmişlerdir.
Albüm çekimleri için Nisan- Mayıs gibi eşi Jay ve ekibi ile birlikte Fransa ya gitti.   Bu sıralarda Beyoncé, Glory (Jayz ve Blue Ivy şarkısı) şarkısına göre albüm çekimlerinin devam ettiği sıralarda Jay z ile birlikte ilk çocukları üzerinde de çalışıyordu.
18 Nisan 2011 ayın da Beyoncé’nin yeni albümüne ait olan iki şarkının otuz saniyelik kısa versiyonu sızdı veya sızdırıldı. Daha sonrasında ise  “Girls” şarkısı tamamen sızdırıldı ve sonrasında ise sızdıran kişiler ellerinde “Girls” şarkısından daha iyi olan bir şarkının olduğunu söylediler. Birkaç gün sonra  “Till the end of time” adındaki şarkıyı da sanal ortam da yasal olamayan yollarla yayınlandı. Yayınlanma tarihlerinden önce sızdırılan bu şarkılar için Columbia Record “Sızırılan şarkıların albümdeki versiyonları daha farklı.” diye açıklamada bulundu. 21 Nisan  “Girls” adında sızan şarkının resmi versiyonu “Run the World? Girls” adında dijital ortam da satışa sunuldu.  Kadın haklarını savunan ve adeta kız marşı olan şarkı günümüz müzik piyasasından uzak tınılar içermesi ile ilk başta dinleyiciler tarafından anlaşılmamış olsada tunes Amerika ve İngiltere de 5 numaraya kadar çıkarken Dünya genelin de ise 3 numaraya kadar yükselebildi. Kadınların ön planda olduğu bu şarkı birçok erkek dinleyici tarafından eleştirildi. Youtube gibi sosyal video paylaşım sitelerinde dinleyiciler tarafından Run the World? Boys hatta Run the World? Dog gibi farklı versiyonları yapılarak bir kez daha kadınların ön planda olması bazı geri kalmış insanlar tarafından azmedilemedi. “Run the World?” Şarkısının klibi ise şarkı yayınlamadan önce çekilmeye başlandı ve bu sıralar da klipten de resimler sızdı. Beyoncé, “Run the World? Girls” klibi için resmi sayfasında geri sayım başlattı. 2011 Mayıs ayında geri sayım son bulunca klibi 1 haftada 21 milyon 600 bin kişi izleyerek tüm zamanların ilk haftasında en çok izlenen Kadın şarkıcı klibi oldu.

Beyonce, 2011 Mayıs ayında Final showunu yapan Oprah’ın konuğu olarak gece de “Run the World?” Şarkısının ilk performansını gerçekleştirdi. Oprah daha sonrasında programı boyunca gerçekleşen performansları listeledi ve Beyonce, Oprah’ın en iyi performanslar listesinde “Run the World?” İle dördüncü sırada yer alarak bu listedeki en genç sanatçı oldu.
       





 Mayıs ayında gerçekleşen Billboard Müzik Ödüllerin de teknoloji ve dansı bir araya getirilerek “Run the World? Girls” ile üç boyutlu ekranlarla sahne alan Beyoncé gecenin en çok konuşulan ismi oldu.  Beyoncé, aynı zaman da gece de sadece bir kişiye verilen “Billboard Milenyum Ödülü” ile onurlandırıldı. Bu ödül 2000’lerden bu yana başarılarından ve müzik dünyasındaki büyük etkisinden dolayı ve en az 10 yıl veya daha fazla müzik kariyeri olduğundan dolayı bu kariyeri sürecinde rakipsiz olduğu için Beyoncé’ye verildi. Şarkının 1 ay öncesinden sızması ve Beyoncé’nin promosyonlarına 1 ay geç başlamasından dolayı şarkı istenilen satış rakamlarına ulaşamasa da Billboard HOT100 listesin de 29 numaraya kadar çıkarak hit şarkı unvanı kazandı. Billboard Hot Dance Club Songs listesinde de zirveye yerleşerek bu listedeki 15. bir numaralı şarkısı oldu.  25 Mayıs da Beyoncé, American İdol de 1+1 adlı şarkı ile sahne alarak albümdeki promosyon teklisini de hayranları ile paylaştı.
       
Mayıs sonu Haziran başları gibi  “4” albümündeki şarkların otuz saniyelik kısımları internet üzerinden basına sızdırıldı. Bunun üzerine Columbia Record sızan şarkıların albümdeki şarkılarla bir ilgisi olmadığını söyledi. Birkaç gün sonra ise albüm tamamen sızdırıldı. Resmi yayınlanış tarihe 1 ay kala albümün sızmasına rağmen Beyoncé hiçbir resmi açıklamada bulunmadı. Bazı müzik kuruluşları tarafından Beyoncé’nin yeni albümünü baştan kayıt edeceği söylense de Beyoncé bu tahminleri de çürütüp sızan şarkıları değiştirmeden albümüne ve hayranlarına güvenerek albümünü yayınladı. Albümün çıkış tarihi yaklaştıkça Beyoncé resmi Facebook sayfası üzerinden albümdeki şarkıların adlarını yayınladı. Ardından da şarkıları hayranları ile paylaştı. Youtube üzerinden Year Of 4 adında albüm çekimlerini de içeren 20 dakikalık tanıtım videosu yayınladı.


    2011 Haziran ayın da Fransa da tanıtım amacıyla üç konser ve X Factor Final’in de Run the World? Ve Best Thing I never had ile sahne alırken bazı tv Showlarına da katıldı. Beyoncé arından İngiltere’ye geçerek A night With Beyoncé adında tv programı kaydetti daha sonra büyük müzik festivali olan Glastonbury festivali’ne çıktı ve bu bir ilkti çünkü bu festivalde sahne alan ilk kadın Headliner’ı olarak tarihe geçti. Gece de eski albümlerinin yanında yeni albümlerine ait olan şarkıları da söylerken “Telephone” şarkısını söylediği sıralar da yüz bin den fazla olan seyirciye “We Love You Lady GAGA,” demelerini söyledi ve bu ilk Telephone performansı idi Beyoncé için. Festival performansı sırasın da “End of time” ile Bet Awards’a uydudan bağlanıp canlı yayında performans yaptı.  Festival gecesinin sonunda ise albümün ikinci teklisi olan “Best Thing i never had” şarkısı, İngiltere Itunes listesin de zirveye yerleşirken birçok Beyoncé şarkısı da itunes da ilk yüz de yer aldı. Bu şarkıda Beyoncé ilk sevgilisine göndermeler yapıyordu. Daha sonralarda yapılan açıklamalara göre, Bee’nin ilk sevgilisi onunla evlilik öncesi ilişkiye girmek istemiş. Bunun üzerine Beyoncé ondan ayrılmış ve adam Beyoncé’yi ilişkileri devam ettiği sıralarda aldatmışta. Jay z, Beyoncé’nin ilk erkeği. Şarkıda bunun için Tanrıya şükrediyor.
    29 yaşındaki şarkıcının kişisel sitesinde albümle ilgili onlar şunlar yazıldı; "4, 12 koleksiyon şarkıdan oluşan bir albüm. Beyonce'nin uzun süreli müzik kariyerindeki bakış açısını ve çeşitli sound'larını ortaya koyan bir albüm olması bakımından önemli."
   Beyoncé, 12 şarkıdan oluşan albümde sadece bir şarkı hariç hepsinin söz ve bestesinde yer alırken, söz yazma ve beste yapma konusundaki gücünü bir kez daha ortaya koydu.  
Şarkıların olgunlaştığı, vokal gücünün ve duruluğunun bir adım öne çıktığı, altyapıların da buna hizmet ettiği, müzik piyasasındaki popülerite kaygısından büyük ölçüde sıyrılmış bir albüm olarak “4”, arşivcilerin arşivinde bulunması gereken bir albüm.
    24 Haziran 2011 de albüm yayınlandı, 80ler ve 90lar tarzında, baladların yoğunlukta olduğu albüm, satışa çıktığı ilk haftada dünya genelinde 536.000 sattı ve dünya albüm listesine 1 numaradan girdi. Bu satışların 310.000 adedi sadece Amerika'da yapılan satışlardır. Verilen rakamlara karşın, Beyoncé’nin diğer albümleriyle karşılaştırıldığında, ilk hafta içinde Amerika'daki satışlarda en düşük orana sahiptir. Ancak, dünyada 12 ülkede 1 numaraya yerleşerek Beyoncé'nin en çok 1 numara olan albümü sıfatını da aldı. Bu albüm ayrıca, Beyoncé'nin Billboard 200 listesine 1 numaradan giren ard arda 4. Albümü iken bunu başaran iki kadın sanatçıdan biri oldu. 2011 yılı sonunda o yılın Dünya geneli en çok satan 10. Albümü olmayı başardı. Albüm satışı Ocak 2014 itibari itibari ile ABD satışı 1.39 milyon Dünya genelinde ise 4 milyonu geçmiş bulunmaktadır.
Albüm çıktıktan sonra Beyoncé, Target Magazasına giderek hayranları ile buluştu.
Temmuz 2011 de ise Beyoncé, Good Morning America’ya katılarak Single Ladies, End of Time, 1+1 ve Run the World? (Girls) şarkılarının performansını yaparken sahne arkasında ise şanslı hayranları ile tanıştı. 4 Temmuz kapsamın da sahne alıp “Best Thing I never had” şarkısını seslendirdi. Yine bu tarihte “FIFA Women's World Cup”  soundtrack albümünde I was here şarkısı yer aldı.

 4 Ağustos 2011 yılında “Mtv Video Muzik” ödüllerin de kırmızı halı da hamile olduğunu açıkladı ve adına saniye de 8.4 bin civarı twet atılarak rekorlar kitabına da adını yazdırdı. Gece de “Love on Top” şarkısına performans yaptı ve performansının sonuna doğru mikrofonu yere atıp karnını okşadı.  “Love on top” şarkısını Dünya genelinde tanıtmış oldu. Ve Amerika da o hafta dijital ortam da en çok satan 10 şarkı arasında da yer aldı.
Roseland da 4 gece üst üste sahne aldıktan sonra tanıtımlarını yarıda kesti. 11 Eylül saldırıları için hazırlanan video da ise “I Was Here” şarkısı kullanıldı. Sia tarafından yazılan şarkı yazarlık alanında Grammy ödüllerinde Sia’ya adaylık kazandırdı. 4 albümünde ise en planda olan şarkılardan biri olmuş olsa da Beyoncé bu şarkıya klip çekmedi. Beyoncévevo da ise canlı performansı bulunmaktadır. Jimmy Show da “Countdown” ile sahne aldı ama bu performans 2011 Kasım ayın da yayınladı. Bu şarkı birçok müzik eleştirmeni tarafından iyi eleştiriler aldı. Ve bazı kuruluşlara göre yılın en iyi şarkılarından biriydi. Fakat Beyoncé bu şarkıya yeteri kadar önem vermeyerek onu kaderi ile baş başa bıraktı diyebiliriz.  16 Kasım 2011 yılın da Glee adlı müzkal dizisin de Lea Michele adlı oyuncu I was here şarkısını söyledi ve bu cover  2012 yılındaki Glee: The Music, The Graduation Albumün de yer aldı. 2012 Aralık ayın da Party şarkısının Grammy Ödüllerin de En iyi Rap şarkı işbirliği dalında adaylığı açıklandı. Ocak 2012 de Kızı Blue Ivy Dünya ya geldi. 2012 Mayıs ayında ise doğumdan sonra ilk defa Revel de 4 gece sahne alarak albümü yeniden tanıttı.
Haziran –Temmuz 2012 Yılında Afrika için düzenlenen yardım kampasın da  Rhythms Del Mundo “Africa” adında toplama albüm yayınladı. Bu albüm de I Miss you şarkısı kullanıldı.
 2012 yılın da Beyoncé Birleşmiş Milletler tarafından İyilik Elçisi seçildi ve yardım kampanyalarının yüzü oldu. Knowles’ın yüzü olduğu yardım kampanyasının mesajını 1 Milyar insan sanal medyadan yayınladı. Ve 19 Ağustos tarihin de Beyoncé Birleşmiş Milletler binasında teknolojinin ve güçlü vokalin birleştiği “ I was Here” performansına imza attı. Bu performans daha sonrasın da Mtv Video Müzik ödüllerin de En En İyi Mesaj veren video dalına aday oldu.



Son olarak 2012 yılı içinde Beyoncé, “End Of Time” şarkısı için bir remix şarkı yarışması düzenlemiştir. Yarışmayı kazanan Radzimir Jimek Dębski’nin “End of Time (Jimek Remix)” şarkısı “4 Remix” adlı EP de yer almıştır. ”4 Remix” albümü sadece dijital ortamda satışa sunulmuştur. 2013 Şubat ayında “Super Bowl” da yeni albümünde yer alan “Love on top”, “End Of time” gibi şarkılarını da seslendirdi. 16 Şubat tarihin de ise “Life ise But A Dream” adlı kişisel belgeselini HBO da yayınlandı. 1 Milyon dan fazla kişi tarafından izlenerek HBO da en çok izlenenler arasına girdi. Belgeselin daha sonrasın da DVD’si yayınlandı ve “4” albümü belgeselin gösterime girdiği zamanlarda itunes üzerinde yükselişine devam etmiştir. Albüme son tanıtımı ise 2013 Yılında “The Sound of Change” adındaki kadın hakları için düzenlenen konserde ve  “Mrs. Carter Show” adını verdiği Dünya turnesinde yaptı.
  Not: Beyoncé “4” albümünü sızdıran kişilere Billboard magazin sitesinin haberine göre yaklaşık 400 bin Tl civarın da tazminat davası açtı.

 Eleştirmenlerin Puanı;

BBC Music (UK) - 80/100
HOT Press –Positive- 80/100
Sputnik Music –positive- 80 /100
Enternainment Weekly –Positive-  70/100
Slant Magazine- Positive- 70/100
CokeMachine Glow –Positive- 60/100
Now Magazine – Mixed- 60/100
The Telegraph (UK) –Mixed- 60/100
New Musical Express (NME) (UK)- Mixed- 40/100
The Independent (UK) – Mixed- 40/100
Spin – 8/10
Uncut – 4/5
All Music 3.5/5

Videoları çıkan şarkılar,

















“Run the World? Girls”
“Best Thing I never Had”
“1+1”
“Party”
“Love On top”
“Countdown”
“Dance For you”












DVD
Beyoncé: Live at Roseland
Beyoncé: Live at Rosleand Elements of 4
Beyonce Life is But a Dream
·         DVDs başta Amerika da olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde GOLD &Platinum sertifikasına ulaştı.
4 albümündeki şarkılardan alıntılar;

I was here
“I was here…
Buradaydım…
I lived, I loved
Yaşadım, sevdim
I was here…
Buradaydım…
I did, Ive done, everything that I wanted
İstediğim her şeyi yaptım
And it was more than I thought it would be
Ve bu düşündüğümden daha fazlasıydı
I will leave my mark so everyone will know
İzimi bırakacağım, böylece insanlar bilecek ki
I was here…
Buradaydım…”



Run the World ? Girls);

“DJ don't be scared to run this, run this back 
DJ bunu tekrar çalmaktan korkma

 I'm repping for the girls who taking over the world Dünyanın yönetimini ele geçiren kızlar için söylüyorum
Have me raise a glass for the college grads
Kolaj mezunları için kadeh kaldırıyorum

41 rollie I'll let you know what time it is,check
Dolaşanlar size zamanı söyleyeceğim,kontrol et
You can't hold me
Beni tutamazsınız
I broke my 9 to 5 and better cut my cheque
9 dan 5 e mesaimi kırdım ve çekimi kessen iyi olur
This goes out to all the women getting it in,
bu iktidarı ele geçiren tüm kadınlara gidiyor
Get on your grind
işinize sahip çıkın
To the other men that respect what I do
yaptığıma saygı duyan erkekler
Please accept my shine
lütfen parıltımı kabul edin
,”


                                                                                 Best Thing I Never Had;

“There was a time 
Bir zaman vardı 
I thought, that you did everything right 
Senin her şeyi doğru yaptığını düşündüğüm 
No lies, no wrong 
Yalan yok, yanlış yoktu 
Boy I, must've been outta my mind 
Oğlum aklımı kaçırmış olmalıyım. 
So when I think of the time that I almost loved you 
Seni neredeyse seviğim o zamanı düşünüyorum da 
You showed your ass and I saw the real you 
Bana k*çını gösterdin ve gerçek seni gördüm,”





Countdown;

“Oh, killing me softly and I'm still falling 
Ah, beni yumuşakça öldürüyor, ve ben hala düşüyorum 
Still the one I need, I will always be with you 
Hala ihtiyacım olan kişi, daima seninle olacağım 
Oh, you got me all gone, don't ever let me go 
Kendimi kaybettiriyorsun, beni hiç bırakma 
Say it real loud if you fly 
Uçarsan gerçekten sesli söyle 
If you leave me you're out of your mind 
Beni bırakırsan aklını kaçırmış olmalısın,”

Start Over;
“Let's start over 
Hadi tekrardan başlayalım 
Let's give love their wings 
Hadi aşka kanatlarını verelim 
Let's start over 
Hadi tekrar başlayalım 
Stop fighting about the same old thing 
Aynı eski şey hakkında tartışmayı keselim 
Let's start over 
Hadi tekrar başlayalaım 
We can't let our good love die 
Güzel aşkımızın ölmesine izin veremeyiz,”








Love on top ;
“Ooo Ooo! Come on baby. 
You put my love on top, top, top, top, top. 
Aşımı zirveye taşıdın,zirveye 
My love on top. 
Aşkım zirvede 

Baby it's you. 
Bebeğim sensin 
You're the one I love. 
Sevdiğim sensin 
You're the one I need. 
İhtiyacım olan sensin 
You're the only thing I see. 
Gördüğüm tek şey sensin 
Come on baby it's you. 
Hadi bebeğim sensin 
You're the one that gives your all. 
Her şeyini veren sensin 
You're the one that always call. 
Her zaman arayan sensin 
When I need you baby everything stops. 
Sana ihtiyacım olduğunda her şey durur 
Finally you put my love on top. 
Sonunda aşkımı zirveye taşıyorsun,”




I Miss You;
“I miss you, like everyday
Seni özlüyorum, her gün
Wanna be with you, but you're away
Seninle olmak istiyorum,ama sen uzaktasın
Said I miss you, missing you insane
Seni özlüyorum dedim, deli gibi özlüyorum
But if I got with you, could it feel the same
Ama eğer seninle olsaydım da aynı hissettirir miydi?,”





I CARE;

“Ever since you knew your power 
Gücünü bilidğinden beri 
You made my cry 
Beni ağlattın 
And now everytime our love goes sour 
Ve şimdi ne zaman aşkımız ters gitse 
You won't sympathize 
Sempati göstermiyorsun 
You see these tears falling down to my ears 
Gözlerimden kulağıma düşen bu gözyaşlarını görüyorsun 
I swear you like when I'm in pain 
Yemin ederim sanki acıda olduğumu seviyor gibisin,”

End Of Time
“Come take my hand 
Gel elimi tut 
I won't let you go 
Gitmene izin vermeyeceğim 
I'll be your friend 
Arkadaşın olacağım 
I will love you so deeply 
Seni çok derinden seveceğim 
I will be the one to kiss you at night 
Gece seni öpen ben olacağım 
I will love you until the end of time 
Seni zamanın sonuna kadar seveceğim,”



Dance For You;

“Tonight I'm gonna dance for you (ohh ooh ohh ohhh) 
Bu gece senin için dans edeceğim 
Tonight I'm gonna dance for you (ohh ooh ohh ohhh) 
Bu gece senin için dans edeceğim 
Tonight I'm gonna put my body on your body 
Bu gece bedenimi senin bedeninin üstüne koyacağım 
Boy I like it when you watch me, ah 
Oğlum beni izlediğinde bundan hoşlanıyorum 
Tonight it's going down 
Bu gece oluyor 
I'll be rockin' on my babe rockin' rockin' on my babe 
Bebeğimin üstünde sallıyor olcağım, sallıyor olacağım 
Swirlin' on my babe swirlin' swirlin on my babe 
Bebeğimin üstünde sallanacağım, bebeğimin üstünde sallanacağım 
Baby lemme put my body on your body 
Bebeğim bedenimi seninkinin üzerine koymama izin ver 
Promise not to tell nobody cuz 
Kimseye söylemeyeceğine söz ver 
It's bout to go down 
Bu olmak üzere,”

Party;
“Your touch is driving me crazy 
Dokunuşun beni deli ediyor 
I can't explain the way I feel 
Hissettiklerimi açıklayamam 
Top down with the radio on 
Arabada radyo açık 
And the night belongs to us 
Ve gece bize ait 
Just hold me close, don't let me go 
Beni yakında tut, bırakma,”






Schoolin’ Life;

“I'm not a teacher, babe 
Bir öğretmen değilim, bebeğim 
But I can teach you something 
Ama sana bir şeyler öğretebilir 
Not a preacher* 
Bir rahibe değilim 
But we can pray if you wanna 
Ama istersen dua edebiliriz 
Ain't a doctor 
Br doktor değilim 
But I can make you feel beter 
Ama seni daha iyi hissettirebilirim 
But I'm great at writing physical love letters 
Ama fiziksel aşk mektupları yazmada mükemmellim 
I'm a freak, all day, all night 
Bir ucebeyim, tüm dün, tüm gece 
Hot, top, flight 
Seksi,en iyi uçuş 
Boy you out of sight 
Oğlum gözümün önünden kaybol 
And I'm crazy, all day, all night 
Ve çılgınım, tüm gün, tüm gece 
Who needs a degree when you're schoolin' life 
Kimin dereceye ihtiyacı var hayatı öğreniyorken,”

Lay Up Under Me;

“Let's pop a bottle of the vintage that I've bought you 
Sana aldığım bir şişe içkiyi açalım 
I model sexy pictures right on top of you 
Tam senin üzerinde seksi pozlar vereceğim 
10 years together still feels like we're making love for the first time 
10 yıldır birlikteyiz hala ilk günki sevişiyormuşuz gibi hissettiriyor 
Like I'm in high school sneaking with my boyfriend 
Sanki lisede erkek arkadaşımla sokuluyorum 
Part of this watching boy I owe you 
Bu izlemeyi oğlum sana borçluyum 
For being always here to talk to 
Konuşmak için her zaman burada olduğun için 
Taking time out starting with the day for my babe 
Zaman alıyorum güne başlayarak bebeğim için 

We're gonna hit the floor at home 
Zemini evde inleteceğiz 
We'll let the candles be your light tonight 
Bu gece mumların ışığımız olmasına izin vereceğiz 

And Imma DJ all of your songs
Ve tüm şarkılarını ben çalacağım
You ain't gotta worry about a club just come and lay up under me tonight
Klübü düşünmene gerek yok, gel ve benim altımda uzan bu gece
,”


Dreaming;
“Let me know, if this is a dream,
Haber ver, eğer bu bir rüyaysa
Then I don't wanna know, (I don't wanna know)
O zaman bilmek istemiyorum (bilmek istemiyorum)
'Cause I ain't 'bout to be without you babe, (without you babe) ohh.
Çünkü sensiz olmak üzere olmayacağım (sensiz,bebeğim)
Let me know, if this is a dream,
Haber ver, eğer bu bir rüyaysa 
Then I ain't letting go, (I ain't letting go) 
O zaman bırakmayacağım, (bırakmayacağım) 
'Cause everything I love is about you babe, about you babe 
Çünkü sevdiğim her şey seninle ilgili bebeğim,seninle ilgili bebeğim 
So I rather be a dreamer than waking up with nobody home 
Öyleyse evde kimse olmadan uyanmaktansa rüya görmeyi tercih ederim 
Oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh, 
If it's the only way to be with you then dreaming you is where I belong 
Eğer bu seninle olmanın tek yoluysa, öyleyse seni hayal etmek ait olduğum yerdir 
Oh oh oh oh oh, oh oh oh oh oh.,”

1+1;
“If I aint got nothing, I got you
Eğer hiçbir şeyim yoksa, sana sahibim
If I aint got something I don't give a damn, cause I got it with you
Eğer bir şeye sahip değilsem, umursamam, çünkü seninle sahibim
I don't know much about algebra, but I know one plus one equals two
Cebir hakkında çok şey bilmem ama bir artı birin ikiye eşit olduğunu biliyorum
And it's me and you, thats all we'll have when the world is thru
Ve bu ben ve sensin, dünya farklı olduğunda sahip olacağımız tek şey bu
Cause baby we aint got nothing without love
Çünkü bebeğim sevgisiz hiçbir şeye sahip değiliz
Darling you got enough for the both of us
Sevgilim sen ikimiz içinde yeteri kadarına sahipsin
So come on baby, make love to me
Öyleyse hadi bebeğim, benimle birlikte ol;”
 
Rather Die Young

Boy you'll be the death of me 

Oğlum benim ölümüm olacaksın 
You're my James Dean 

Sen benim James Dean'imsin 
You make me feel like I'm seventeen 
Beni 17 yaşındaymışım gibi hissettiriyorsun 
You drive too fast, you smoke too much 
Hızlı sürersin, çok fazla sigara içersin 
But that don't mean a thing 
Ama bunlar bi anlam ifade etmiyor 
'cause i'm addicted to the rush 
Çünkü ben heyecana bağımlıyım 

'Cause I rather die young 
Çünkü genç ölmeyi tercih ederim 
Than live my life without you 
Hayatımı sensiz yaşamaktansa 
I rather not live at all 
Hiç yaşamamayı tercih ederim 
Than live my life without you 
Sensiz yaşamaktansa 



Mtv ‘nin Beyoncé ve  4 Albümü hakkındaki düşünceleri;


    Kraliçe’nin uzun hükümdarlığı, R&B’ye hakimi, hem kişisel hem de profesyonel yönünden Beyoncé için değişim yılı oldu! Kariyerinin en ilham ve kişisel albümü, “4” bu yaz 1 numaradan giriş yaptı! Albümde aşık biri olmanın mutluluk ve etkisi üzerine yazılmış baladlar, orta tempolu şarkılar yer aldı. Bu Sasha Fierce’ten sonra tam bir değişim oldu.
   Aslında bir çok pop yıldızı hit çıkarabilmek için kapana kısılmış gibi görünüyor ama B, öyle değil! Beyoncé için 2011 yılı evrim yılı oldu, hem kişisel ve sanatsal anlamda büyüme yaşadı.. O uzun süredir dikkate alınması gereken bir güç, kendini hayranlarına açtı ve bu hayranları için yüreklendirici oldu! Yalnızca Queen B’nin yaptığı duyuru ile twitter rekoru kırabilir.. Dahası o VMA’de tek kelime etmeden ödül gecesinin en büyük reyting payını getirdi. Onun sahnesi her zaman yeni ve heyecan verici bir şey bir ayardır! Şimdi biz biliyoruz hayat onu nereye götürürse götürsün, birlikte sürmek için davetli olacağız.


 Beyoncé’nin dördüncü stüdyo albümü 4’un başarıları;



* İngiletere yayınladıktan 37 dakika sonra bir numara olarak ülkede en kısa sürede zirveye oturan albüm oldu.
* 12 Ülke’nin resmi albüm listesine 1 numaradan giriş yaparak Beyoncé’nin o zamana kadar ki en iyi ilk hafta girişine sahip albümü oldu.
*Billboard 200 listesine bir numaradan girerek Beyoncé’nin dördüncü bir numarası olurken ard arda 1 numara olmayı başaran iki kadın (Britney Spears) şarkıcıdan biri olurken ilk siyahi kadın şarkıcı da oldu. (2013 Beyoncé albümü ile beş kez bir numara olan tek kadın şarkıcı oldu.)
* Brezilya da 120 bin kopyadan fazla satarak yılın en çok satan ulusal albümü oldu ve ülkeden 3xplatinum sertifikası aldı.
*Polonya da ilk günde 10 bin kopya satarak Gold sertifikası aldı.
*Run the World ? klibini 24 saat içinde 4 milyon kişi izleyerek o zaman da bir günde en çok izlenen solo sanatçı klibi oldu. İlk haftasında ise 21.628.323 kişi izleyerek de ilk haftasında en çok izlenen klip olmuştu.
*4 albümü İngiltere de 89 bin kopyadan fazla satarak ülkede ilk haftasında en çok satan albüm olmuştur.
*Best thing i never had, Itunes İngiltere de zirveye yerleşirken ilk hatfasında Single listelerine ise 3 numaradan giriş yaptı. Kore de ise şarkı 1 numara oldu.
*Run the World? Billboard Hot Dance Club listelerinde bir numara olarak bu alandaki on beşinci 1 numarası oldu.
* İsviçre albüm listesine 1 numaradan giriş yağtı ve bu ülkedeki ilk bir numaralı albümü oldu.
*Rolling Stone Tüm zamanların en iyi 50 kadın sanatçı albümünü listeledi. Ve listede 4 albümü #37 sırada yer aldı.
*Grammy ödüllerinde “Love on top” ile Geleneksel R&B performansı dalında ödül kazandı.
*Amazon sitesi 2011 yılının en iyi albümleri listesinde 4 albümünü 2. Sıraya koydu.
*4 Albümü 2011 yılın da Dünya Geneli en çok satan 10. Studio albümü oldu.
* 2013 Mtv Avrupa Müzik ödüllerin de En İyi canlı sanatçı ödülünü kazandı. Bu dalı kazanmasına Super Bowl ve Mrs carter Show da yardımcı olmuştur.
* Love on Top, Amerika da R&B Listelerin de 7 hafta zirve de kaldı.
*Run the World?, Best Thing I Never Had, Love On Top Amerika da 1 milyon digital satışı geçerek Platinum sertifikası aldı.
* Run the World?, Best Thing I never Had ve Love On Top videoları Vevo hesabında 100 Milyon izleyiciyi geçerek Vevo sertifikası kazandı.






Açıklanan ilk hafta satışları;

İngiltere de ilk gün 32,000 kopya sattı. İlk haftasında ise 89,211 kopya satışına ulaştı. İkinci haftasında ise 44,929 kopya sattı
Kanada da ilk haftasında 8,700 kopya sattı.
Fransa da ilk haftasında 12,393 kopya sattı.
Japonya da ilk haftasında 18,984 kopya sattı.
Amerika ilk haftasında 310,000 kopya sattı. İkinci haftasın da ise satışlarda %63 düşüş yaşayarak 115,000 kopya sattı.
Dünya Genelin de ise ilk haftasın da 536.000 kopya sattı. (Global Chart verilerine göre)
Sertifikalar,


Album;

Australia (ARIA) Platinum
 Canada (Music Canada) Gold
 France (SNEP) Gold
Ireland (IRMA) Platinum
New Zealand (RMNZ) Gold
Poland (ZPAV) Platinum
Russia (NFPF) Gold
 United Kingdom (BPI) 2× Platinum
 United States (RIAA) Platinum
Brazil 3xPlatinum







                                       Best Thing I Never Had;

Australia (ARIA)
Platinum
70,000+
Gold
40,000+
New Zealand (RMNZ)]
Gold
7,500+
South Korea (Gaon Chart)
 Platinum
1,000,000+
Sweden (GLF)
Platinum
40,000+
United Kingdom (BPI)
Gold
400,000+
United States (RIAA
Platinum
1,000,000+

Run the World? Girls ;

2× Platinum
Gold
Platinum
Gold
Silver
Platinum

Love On top;


Australia 2× Platinum
Denmark Gold
 Italy Gold
 United Kingdom Silver
 United States Platinum

Countdown;





Live at Roseland

Australia (ARIA)
Platinum
France (SNEP)
Gold
Poland (ZPAV)
Gold
United States (RIAA)
Gold (Standard)
Platinum (Deluxe)

Life is but a dream
Australia (ARIA)
Gold
7,500^
United Kingdom (BPI)
Platinum
50,000^

Ödüller & Awards

      


      Beyoncé 2012 Grammy Ödülleri için 12 dalda aday adaylığında başvuruda bulundu. Grammy jürisi O yıl Beyoncé’nin bütün solo albümlerinin kazanmış olduğu En İyi Modern R&B Albüm dalını kaldırdı. Ve Grammy Jürisi başvuruları değerlendirdikten sonra Beyoncé’yi iki dalda aday yaptılar. 4 albümün den sadece Party şarkısının aday olması. Birçok önemli müzik kuruluşu tarafından eleştirildi.  Adaylıkların tatmin edici bulmadıklarını söylediler. O sene Lady Gaga ve Beyoncé albümleri ile istenilen Grammy başarısını elde edemeyen iki sanatçıdan biriydi. 2013 Grammy Ödüllerin de ise Love On Top ile Grammy ödülü kazanarak bütün solo albümleri ile Grammy ödülü kazanmış oldu. Beyoncé objektiflere ödülünü öperek poz verdi. Böylelikle Beyoncé’nin listelerde bir numara çıkarmadan da ödüller kazanabileceği kanıtlanmış oldu.


*American Music Awards

2011 Favorite Soul/R&B Female Artist

2012  Favorite Soul/R&B Female Artist

*BET Awards
2011 Best Female R&B Artist
2012Best Female R&B Artist,
2012 Video Director Of The Year: Beyoncé & Alan Ferguson

2012 Billboard awards

Top R&B Album - 4

2012 Billboard Mid-Year Music Awards

Beyoncé, 2011 Billboard Music Awards Best Awards Show Performance


2012 Channel V Thailand Music Video Awards

 Popular Female Artist
2013 Grammy awards
"Love on Top" Best Traditional R&B Performance
*Mtv video awards
2011 Best Choreography grils
2012 Best Editing countdown
Mtv EMA
2013 Best live Beyonce

*Soul Train Music Awards, USA

2011 "Run the World (Girls)" Best Dance Performance
2012 "Love on Top" Best Dance Performance
2012 Beyoncé Best Female R&B/Soul Artist
Teen choice awards 2011
"Run the World (Girls)" Choice Music: R&B/Hip-Hop Track

Xfinity on Demand Awards

2012 Overall Most Viewed Artist




Türkiye’deki Beyoncé hayranlarının 4 Albümü hakkındaki düşünceleri;




"4 hakkındaki düşüncelerim ise bana göre; Albüm yanlış tekli seçimleri ve şarkıların erken sızıp geç Itunes’a verilmesi gibi hatalar yüzünden girdi. Bu albümünün satışlarını etkilemiş olsa da albümün şarkıları kaliteli ve keyifle dinlenebilir. Hareketli ve duygusal şarkılar yer almaktadır.” Özge Fidan


“4 kesinlikle Beyoncé’nin en başarılı albümlerinden biri. Şarkıları birkaç kez dinlediğiniz zaman bağımlı olabiliyorsunuz şarkılara. Hiçbir şarkı hit olsun diye yapılmamış. Bence kim ne derse desin 2011 yılının en başarılı albümü.” İlknur kestane


“Beyoncé’nin 4 albümü benim için çok anlamlı. Her şarkısının ayrı, özel bir anlamı var. 4 albümü saf ve içtenlikle yaratılmış bir albüm. Her şarkısını dinlerken duygu karmaşasına girdim. Özellikle slow parçalarda. Bu albüm bence Beyoncé den bize en anlamlı hediye. Her şeyi içtenlikle anlattığı mükemmel bir baş yapıt.” Firuze Günbay


“ 4 albümü bana göre çok duygusal ve hareketli şarkılarla dolu. Beyoncé’nin albüme her türden katıldığını düşünüyorum. Bence POP ve R&B müzikteki en önemli albümlerden biri.”Egemen Büyükbudak


“4 benim için çoğu tarzdan toplanmış ve karıştırılmış bir albüm gibi. Her sabah okula veya farklı bir yere giderken listeye bakmadan direk 4 albümünü açarım. Kısacası 4 benim için bir bağımlılık. Albüm de o kadar güzel şarkılar var ki tekrar tekrar oynatıyorum. Hiçbir albümü bu kadar çok dinlememiştim diyebilirim. Albümde sık sık dinlediğim şarkılardan biri de Dance for you Klibinin çıkmasını da çok beklemiştim. Yani kısacası 4 benim için büyük bir müzik patlaması.” Lara Beyonce Demir


“ 4 benim gözümde Beyoncé’nin kariyerin de bir dönüm noktası, 4 ile daha olgun müzik yapmaya başladı. Ve saygınlığına seviye atlattırdı. Beyoncé’nin yeni çizgisini belirlediği albüm. Tekli seçimleri daha doğru yapabilirlerdi.”Gül Demirhan


“ Mükemmel bir albümdü fakat Beyoncé hamile kaldıktan sonra albüme ve şarkılara gerektiği kadar önem verilmediğini düşünüyorum.  Ayrıca klip çekilmesi gerek veya çekilmesini istediğim şarkılar vardı. I miss You, I care, Rather Die Young, Start Over gibi. Bu şarkılar çok güçlü şarkılar idi kesinlikle ön plana çıkmalıydı. I am … Sasha Fierce albümündeki bütün şarkıları çok sevmiştim. Olağanüstü bir albümdü umarım ondan sonra çıkacak albümün şarkılarının da hepsini beğenip dinlerim İnşallah diyordum. Sasha Fierce deki hazzı vereceğini umuyordum ve verdi de 4 albümü”.  Seda Akyumuk



“Beyoncé’nin biraz daha sakin albümü slow parçalara bolca yer verilmiş ve muhteşem parçalara yer verdiği 4. Albümü.” Sinan Selim Kunduz


“4 benim Beyhive olmama sebep olan bir albüm yani Beyoncé için 4 rakamı ne kadar değerliyse 4 da benim için o kadar değerli. 4 albümündeki şarkılar dinlediğim en kaliteli R&B şarkıları. Beyoncé’in bu albüm için seçtiği şarkıların birbiriyle uyumu çok güzeldi. Şarkıları dinlerken dinleyiciye şarkının altında verilmek istenilen mesajları çok iyi veriyordu. Gerek I care gerekse Rather Die Young şarkılarının hepsinin dinleyicilere verdiği mesajları kişi iliklerine kadar hissedebiliyordu. Dance for you da sexy hissederken End of time ve Run the World? (Girls) şarkısında dans seni çağırıyordu. I was here de gözyaşlarını tutamaya biliyordum. Roseland ise albümün en iyi performanslarının bulunduğu inanılmaz performansları barındıran bir konserdi.” Jean Knowles


“ Benim çok sevdiğim bir albüm satışları iyi olmasada muaazzam bir albüm. Slow şarkılar çok iyi, klipleri ayrı güzeldi. Benim için çok iyi bir albüm.” Aksoylu Taha


“4 albümünü seviyorum ama bence Beyoncé hamile olduğu için yeteri kadar ilgi göstermedi albüme.  Bana göre 4 iyi bir albüm ama bir I am … Sasha Fierce değil.” Ecem Erdoğan


“ Beyoncé’nin en iyi albümlerinden biri. Beyoncé’nin 4 rakamı ile ilgili takıntıları var anlaşılan. Hayatının her yerin de 4 sayısı var. Şarkılar güzel albüm hak ettiği yeri göremedi. Şarkıların sızmasına rağmen iyi bir dönemdi. Bee’nin Dünyalar güzeli kızına hamileliği bu dönemin tuzu biberi oldu sanki. Ama güzel bir tat bıraktı ağzımızda. Bir zamanlar favorim idi. 2013 yılın da Beyoncé adındaki beşinci solo albümü çıkınca favorim artık Beyoncé albümü oldu,” Kaan Kaymaz.


“ 4 albümü aşkın albümüdür. Aşk hakkında bir albüm. İçinde kalp kırıklıklarını da sevginin çığlığını da görebiliyoruz. Aynı zaman da Beyoncé’nin feminist yanına Run the World? gibi güçlü bir parçayla tanık oluyoruz,” – Gonca Tüzün


“ Beyoncé’nin en sevdiğim albümlerindendir. Love On Top, Best Thing I never Had ve End Of Time favorilerimden,”  Fatih Carter


“ 4 albümü benim için en iyi R&B albüm, tamamen ruhumu dinlendiren ve aynı zamanda eğlenebildiğim bir albüm. Beyoncé’nin hamileliğine denk geldiği için fazla promosyon yapılamadı ama sayısız başarı elde etti ve Blue Ivy’nin ilk haberini bu albüm bir parça ile aldık. Dolayısıyla Beyhive’lar için çok özel bir albüm ve tabii tüm kadınlar içinde çünkü bu albümle Dünya’yı kadınların yönettiğini haykıran bir şarkı var. Albüm eski R&B müziklerini bize geri getirmekle beraber daha birçok şey başardı. 4 albümü benim en sevdiğim Beyoncé albümlerinden ve kesinlikle aldığı tüm övgüleri ve başarıları hakkediyor.”- Almi Soykan


“ Çıkış şarkısıyla birlikte Beyoncé’nin feminist kişiliğini ortaya koyan, özellikle bu albümünün sahne şarkılarının performanslarını bayılarak izliyorum, hem enerji dolu hem de duygusal şarkılarla dolu muhteşem bir albüm,” Elif Süer


“4 albümü dönemi bir Beyhive olarak tam olarak yaşadığım ikinci dönem bu yüzden benim için çok özel bir albüm. İlk single Run the World?’ un videosunu izlemek için bütün gün evde televizyon başında beklerdim,” Gökhan Sevim


“ 4 albümü, Beyoncé’nin artık “ben oldum,” dediği bir albümdür. Mükemmel kişiliğini ve sanatını tam anlamıyla yansıttığı ve yalnızca Beyhive’ların gerçekten hissedebileceği bir albümdür. İçinde emek ve sanat olan her albümü rahatlıkla kusursuz olarak tanımlayabiliriz. Bu albümde Beyoncé’nin sesinden ve sanatından çok daha fazlası, kişiliği vardı. Beyhive’lar I Was Here şarkısında kendisini önemli, değerli hissediyordu. Love On Top da hayat dolu, aşık hissediyordu. Bu aşk yalnızca karşı cinse değildi ama bu kadın kendisine ve müziğine tekrar tekrar aşık ettiriyordu. Best Thing I never Had de kimse için üzülmeyecekti Beyhive’lar ve End Of Time da tekrar tekrar yeni aşklar yaşayacaktı. Bu albüm Beyoncé’nin tamamiyle hayranları için yaptığı bir albümdü. Çok değer verdiği hayranlarının güçlü, kendine güvenen, mükemmel kişilikli bireyler olmasını diliyordu. Bu albüm baştan aşağı Beyoncé kokuyor ve hayranları buna bayılıyordu.” Gonca Köprülü


“ Dinlerken en zevk aldığım albüm değil ama kaliteli parçalar barındırıyor. Bana göre yanlış tekli seçtiği albümü,” Şeyma Akkuş


“ Öncelikle Beyoncé’nin en iyi albümü değil fakat ben albümdeki 14 şarkının 10 tanesini beğenerek dinliyorum bu da albümün gerçekten kaliteli olduğunu gösteriyor. “Love On Top” şarkısındaki vokaller ile insanı heyecanın doruklarına taşıyıp devam ediyor ki bence albümünün en iyisi bu şarkı olsa gerek. Albümdeki  “I Was Here” şarkısı bence her insanın içindeki merhamet ve vicdan duygusunu uyandırıyor. Kesinlikle düşündüren bir şarkı oluyor albümde. Sevmediğim şarkılarda fakat genel olarak beğendiğim bir albüm. Seni Dance for You ile şehvete getiriyor, Run The World? İle harekete geçirirken I was Here ile merhamete getiriyor,” Mehmet Ali


“ Albümleri sıralamaya koymak istemiyorum ama benim için en özel albümü 4’dur. Üç yıl kadar çıkmasını bekledik. 2010 yazından itibaren her an albümle ilgili tarih verilecek diye tam bir sene dayandık. Diğer albümlere nazaran  ( Dangerously In love’u katmıyorum) birçoğumuz için daha heyecanlıydı bu bekleyiş. Çünkü menajersiz, her şeyin kendisine ait olduğu bir dönem başlıyordu. B’nin tek başına neler yapabileceğini görmek çok heyecan vericiydi. 15 senelik kariyerinde, ilk defa özgür olduğu bir albümde tabii ki de samimiyetiyle, duygularıyla, hiçbir ticari çıkarı düşünmeden hareket edecekti ki öyle de yaptı. İyi ki de yaptı. 1+1, I care, I Miss You, I was Here gibi birbirinden güzel baladlar ve Run the World ?, End Of Time, Love On Top gibi uptempo şarkılarla gönlümün en baş köşesine oturdu. Bence bu albüm başarıları, satışları, liste sıralamalarıyla değil de daha çok müzikal ve duygusal olarak değerlendirilmeyi hak ediyor,” Nesli Karaduman



“ 4 albümü Beyoncé’nin vokal açısından en doyurucu albümü. Her şarkı dinlenebilir, ticari amaç güdülmeden yapılmış. Günümüz listelere oynayan sıradan şarkılardan uzak. Queen B. Gerçek R&B’yi geri getirmek istemiş ve bunu en iyi şekilde başarmış. Çoğu şarkıcının yaptığı gibi teklilere değil, albüm bütünlüğüne, doyurucu olmasına önem vermiş. Şarkılarına emeğini koymuş ve dediği gibi hepsini kalbinden gelerek söylemiş bu da onun günümüzde nadir bulunan gerçek sanatçılardan olduğunu ortaya koyuyor. Beyoncé demek kadın gücü demektir! Bu albümde de kadın gücüne önem vermiş, güçlü kadın temasını en iyi şekilde işlemiş. Listeleri umursamayan bu albüm, hit çıkarmayı değil müzik severleri önemsemiştir.” Kemal Erdem



“ 4 albümü = Run the World?, Love On Top. Çok güzel bir albüm olmasına rağmen bahtı da kara bir albümdü. Sızdırıldı, yanlış politikalar izlendi. Beyoncé hamile, doğurdu derken albüm üzerinde fazla durulmadı. End Of Time ve I was Here’e en baştan önem verilmeliydi. Dance For You şarkısı yerinde Schoolin’ Life, Party yerine de I care seçilmiş olsaydı. O zaman listeler açısından daha başarılı olabilirdi.” Gökalp Genç


" Benim 4 albümu icin düşüncem ; Beyoncé kadinlarin gücünü göstermistir. Duygularini tam anlami ile ifade ettigi düşünüyorum. Her zaman yanizmizda oldugunu... Kadinlarin hakkini kendinden daha cok savundugunu ve gercek bir Kralice oldugu gözler önüne serilmisti. Fazlasiyla Feminist oldugu gibi . O mukemmel ... Anlatilmaz derecede (bu kadar bile bisey dediğime şasırdım) " Gülşen Güleç

“Beyoncé’nin I am .. Sasha Fierce albümündeki global başarısından ve promosyonlarından sonra bu albüm de kısa süreli tanıtımlarla karşılan dinleyiciler 4 albümü hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olamadılar. Beyoncé’nin Nisan – Mayıs ayların da Fransa da albüm çekimleri sırasında Blue Ivy için de çalışmalara başladı. Bazılarına göre bu bebeğin kaza ile olduğuna inanılsa da bana göre planlanmış bir gebelikti. Glory şarkısında Jay yeterince açık veriyordu bu konuda. Beyoncé’nin yavaşa yavaş müzik piyasasının “Canı cehenneme.” demeye başladığı yılların başlangıcıdır benim için 4 albümü. Şarkıların veya albümün sızmasına aldırış etmeden önceden açıklamış olduğu tarihlerde albümü yayınlayarak bir kez daha gözdağı verdi Kraliçe B. Haters göre Flop olarak adlandırılan bu albüm şimdilerde onların sanatçılarının pardon pop starlarının elde edemeyecek başarılar elde etti Beyoncé 4 albümü. Yeşil sümükümsü şeylerin törende uçuştuğu bence bir anlam ifade etmeyen ama Grammy ödülü alamayan popstarların tapınak olarak kullandıkları Teen Choice awards tan tutun Müzik piyasasının saygın ödülleri olan başta Grammy olmak üzere Mtv EMA, VMA ve Billboard, BET ve Soul Train müzik ödülleri de kazandı. Albümden çıkan üç resmi tekli Amerika da 1 milyonu kopyayı geçip Platinum sertifikası aldı. Beyoncé anlaşıldığı gibi FLOP kategorsinin bile çıtasını yükselti. Keşke bütün Flop albümler bu kadar başarılı olabilseydi.” Botan Vedat Onat






Tavsiye ettiğim 4 albümünün şarkılarının performansları;
#1 Run the World? (Girls) –Billboard Awards 2011 performansı
#2 1+1 – Rock in Rio 2013 performansı
#3 1+1 – Glastonbury 2011 performansı
#4 End Of Time – Super Bowl 2013 performansı
#5 I Care -  Live at Roseland
#6 I miss You – Live at Revel
#7 Party – Live at Revel
#8 Love On Top -  Mtv Music Awards 2011 performansı
#9 Countdown – Jimmy Fallon Show
#10 I was Here - United Nations World Humanitarian Day performansı
#11 Best Thing I Never Had - Glastonbury 2011 performansı
#12 Rather Die Young - Live at Roseland
#13 Run the World? (Girls) – Oprah Final Show performansı
#14 Schoolin’ life – Live at Revel
#15 Dance For You - Live at Revel
#16 End Of Time - Live at Revel
#17 Countdown – A nigh with Beyoncé
#18 Best Thin I Never Had - A nigh with Beyoncé
#19 I Miss You - A nigh with Beyoncé
#20 Love On Top - Live at Roseland





4 albümü şarkı listesi;
1. 1+1
2. I Care
3. I Miss You
4. Best Thing I Never Had
5. Party (Feat. Andre 3000)
6. Rather Die Young
7. Start Over
8. Love On Top
9. Countdown
10. End Of Time
11. I Was Here
12. Run The World (Girls)
Deluxe Edition:
13. Lay Up Under Me
14. Schoolin’ Life
15. Dance For You
16. Run The World (Girls) – (Kaskade Club Remix)
17. Run The World (Girls) – (RedTop Club Remix)
18. Run The World (Girls) – (Jochen Simms Club Remix)





Albüm&DVD satın almak için;


D&R
4( Four) 

Live at roseland


İDEFİX

Life is but a dream

4 ( Four) 

Live at roseland


ITUNES

4


Düşüncelerinizi blog’a yorum olarak ya da mail yoluyla bana iletebilirsiniz.

Yazar:
 Botan Vedat Onat
İletişim;
İnstagram ve Twitter:
@Vedatamazingbee

Mail;


Facebook’ta yöneticilik yapmış olduğu Beyoncé hayran sayfası için;

Beyoncé Team TURKEY ; 

https://www.facebook.com/BeyonceTeamTurkey                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder